WOELING 2021

Scouts Waasmunster presenteert: WOELING '21
 

Hallo allemaal!!

Eindelijk is het weer bijna zo ver! De lekkerste en meeste gezellige BBQ van het Waasland staat voor de deur. 
Wij ontvangen jullie graag na een jaar weggeweest opnieuw op zaterdag 11september voor DE WOELING!

Vorig jaar was onze Take-Away een groot succes, maar de sfeer van een echte woeling op ons scoutsterrein hebben we toch allemaal gemist... Niet getreurd, dit jaar geven we er terug een lap op! 

Belangrijk! De woeling zals volgens een covid safe evenement doorgaan, verdere info vind je onderaan. 

Via dit formulier kunnen jullie de eetkaarten bestellen.
Let op! Dit jaar kan je enkel online je kaarten bestellen, je kan dus geen kaarten meer kopen bij de leden. 
De BBQ gaat van start om 18u op het scoutsterrein!

Wat bieden we aan? 

Kindermenu (€5) 
Hamburger & braadworst (€12) 
Kipfilet (€13) 
Vegetarisch (tofuballetjes) (€10) 
Zalm (€14) 
Hesp aan't spit (€15) 
Entrecôte (€17) 

Dit telkens met groenten en brood erbij, bereid door onze fantastische groentedames.
Hopelijk zien we jullie op 11 september!

Hieronder vind je de link naar het formulier om je in te schrijven. 

https://forms.gle/Qb9YYcBWMxBTxP1Y9

Woeling 2021: covid safe edition

Onze Woeling 2021 is jaarlijks een evenement dat jaarlijks (soms meer dan) 1000 eters alleen al trekt. Binnen de coronamaatregelen van september 2021 geeft dit ons 2 mogelijkheden: een woeling met afstand, maskers en dergelijke, of een covid safe woeling zoals we deze altijd al beleefd hebben. Na grondig overwegen hebben wij de 2e optie gekozen. Dit betekent dat iedereen, eenmaal binnen, kan genieten van een aperitief, een bbq, een bodega, een fuif, een topsfeer… zoals vroeger, zonder maskers, zonder social distancing, zonder zorgen. Om binnen te komen, dient echter iedereen vanaf 12 jaar met de volgende aanwijzingen rekening te houden.

Let op: de quiz op vrijdagavond zal niet op Covid Safe-wijze plaatsvinden!

Wat is een COVID SAFE TICKET?

Het Covid Safe Ticket bevestigt dat u 'negatief' bent voor Covid-19, dat u geen risico vormt voor de rest van het publiek, dat u niemand ter plaatse zult besmetten. Dit Covid Safe Ticket is persoonlijk en komt tot stand via een QR-Code.
 

Voorwaarden voor een geldige Covid Safe QR-code?

 1. VACCIN
  Personen die volledig gevaccineerd (2 dosissen Moderna, Pfizer of AstraZeneca / 1 dosis Johnson&Johnson) werden, minstens twee weken voor de toegang tot het festival. 
 2. TEST
  - Personen die een negatieve PCR-test hebben afgelegd, minder dan 48u voor toegang tot het festival, ook de gratis PCR-testen zijn nog steeds mogelijk! (dag van test + 2 dagen = OK)
  - Personen die een negatieve RAT-test (snelle antigeentest) hebben afgelegd, minder dan 24u voor toegang tot het festival. (dag van test + 1 dag = OK)
  - Belangrijk! Om ervoor te zorgen dat iedereen naar de Woeling kan komen en dit covid safe ticket geen drempel vormt voorzien wij op zaterdag 11 september tussen 11u en 13u een testmoment met RAT-testen (snelle antigeentest) tegen een prijs van €7,5. Verdere info hierover kan je volledig onderdaan lezen.
   
 3. GENEZING
  Personen die op basis van een recente eerdere besmetting met COVID-19 een officieel erkend (digitaal) certificaat afgeleverd door een daartoe bevoegde overheid binnen de Europese Unie kunnen voorleggen. Deze moet meer dan 10 dagen en minder dan 6 maanden oud zijn.

OPGELET:

 • Zelftesten zijn niet geldig.
 • Indien je geen geldige QR-code hebt, kan je niet binnen!
 • Indien je een positief testresultaat hebt ook niet

Hoe bekom ik mijn Covid Safe QR-code?

 • Hieronder vind je de mogelijkheden hoe je de Covd Safe QR-code bij het binnengaan aan ons kan tonen. Dit gaat steeds gepaard met het vertonen van de identiteitskaart.
   
 1. Voor mensen met een smartphone: download de CovidSafeBE applicatie op covidsafe.be of via je smartphone store. Voor het activeren van deze applicatie is verbinding met eHealth of Itsme vereist. Tip: doe het niet de dag ervoor.
   
 2. Voor mensen die geen smartphone hebben: het Covid Safe Ticket kan online worden gedownload in pdf-formaat en vervolgens worden afgedrukt, via mijngezondheid.belgie.be.
   

Controle van jouw QR-code

COVID SCAN: Bij het aankomen op ons terrein zal je via 1 van onze ingangen binnenkunnen. Daar zal jouw QR-code gescand worden en daarbij wordt je identiteitskaart gecontroleerd, vergeet deze dus zeker niet! Bij de ingang zullen ook de eetkaarten klaarliggen.

Voor jullie door deze controle zijn gelden de huidige hygiëne maatregelen dus wel nog: mondmasker dragen, afstand houden en handen ontsmetten.

Met een geldige QR-code kun je dan ons terrein betreden en zullen wij er alles aan doen om jullie een Woeling te bieden zoals vanouds! Op het terrein wordt het risico op Covid-19-besmetting dan ook enorm verminderd en zijn het dragen van een mondmasker, afstand houden en zitten in een kleine groep niet verplicht.

Elke keer dat je het terrein verlaat, moet je bij de ingang opnieuw door de Covid Safe-controle. Vanaf middernacht is elk vertrek definitief en zal er niet opnieuw binnen kunnen gegaan worden.

Testcentrum aangeboden door de scouts

Wij zijn ons ervan bewust dat ons evenement nog maar net binnen de nieuwe richtlijnen valt en onze Woeling al op 11 september plaatsvindt. Ook bevinden zich in onze ruime doelgroep nog personen die op 11 september nog geen 2 weken volledig gevaccineerd zullen zijn. Daarom bieden wij aan iedereen die naar de woeling wilt komen maar nog geen Covid Safe QR-code heeft een testmoment aan.

Dit testmoment zal plaatsvinden op 11 september tussen 11u en 13u in Huisartsenpraktijk Blauwendael, Gentstraat 49, 9250 Waasmunster. Daar zal dan een snelle antigeen test (geen zelftest) afgenomen worden zodat, bij een negatief resultaat bij aanvang van de Woeling ’s avonds een geldige QR-code kan vertoond worden. Deze code is 24 uur geldig. Wij bieden deze test aan iedereen aan voor €7,5. Je kan je hiervoor aanmelden en eventuele vragen stellen op het mailadres woelingtest@scoutswaasmunster.be zodat wij op voorhand een idee hebben hoeveel testen wij moeten voorzien.

Tot volgende week!

Scouts Waasmunster